2013-02-12

Pastorn bloggar

V7

Mötet med flyktingarna på Lugnsäter var positivt man fick uppfinna ett eget teckenspråk. Men med viljan att förstå varandra kommer man en bit och den fanns hos alla. Men jag ska nog pröva papper och penna nästa onsdag, men det kommer bli bildspråk då med. Även på ungdomssamlingen fick vi besök av åtta flyktingar, tre stannade hela kvällen de var de som kunde engelska bäst, trots muslimsk bakgrund var de kvar på andakten där vi bad och läste ur bibeln. Jag ska idag sätta upp en karta som visar vägen till vår kyrka och ett program för månaden på engelska, så får vi se om det dyker upp några på våra samlingar.

 

Vi blir tio personer från församlingen som åker och ser på missionsarbetet i Tarragona. Ja vi ska inte bara "se på" utan även medverka. Biljetterna är beställda. 8-15 Maj är vi där.

 

På söndag kväll har vi annonserat kvällsgudstjänst med The Flowers. Kvällen kommer att ha ett café stuk och The Flowers kommer få mycket utrymme, deras texter bär ett vittnesbörd om vad vi tror på. Välkommen!

 

En utmaning till församlingen denna termin är: Bjud hem en person eller familj på en fika, de du bjuder hem är församlingsmedlemmar som du inte vanligtvis brukar bjuda hem. 

 

 

Det finns listor att skriva på i kyrkan:

  • Vill du bygga gemenskap i församlingen? Fika är gemenskap, ta ansvar för fikat en söndag i vår. Skriv upp dig på den gula listan i kyrkan.
  • Städning av kyrkan och gräsklippning hjälps vi åt med genom att ta ansvar för någon vecka. Lista finns i kyrkan.

 

 

Bön: Tack Jesus för livet med dig, tack för församlingen, tack för allt det goda du skänker oss var dag.

Vi fortsätter att be för Nils-Åke som har drabbats hårt av en allergisk reaktion på medicin och lunginflammation, han har svårt att äta och är mycket svag. Vi ber för Gunilla och hela hennes familj. Vi ber för vår församling året som ligger framför. Vi ber för Våra Gudstjänster, Skattkammaren, Hobby och Puls. Vi ber att församlingen ska bli en starkare och djupare gemenskap. Vi ber att Anden får gjutas över oss. Vi ber att Jesus så som vi känner honom blir känd bland de asylsökande. Vi ber om fler frälsta i vår gemenskap.

  

 

Predikoturerna fredag 15/2

Söndag 18 Musikcafé med The Flowers

Måndag 18 Hobby

Tisdag 19 Styrelsemöte hos Britt

Onsdag 18:30 Mötesplats Lugnsäter Asylboende, fika

Bg.5505-5503

 

Med en önskan om Guds rika välsignelse/ Magnus Viklund

pastor@lugnaspingst.

Bloggarkiv