2013-09-17

Pastorn bloggar

V38

 

Nu kom hösten på riktigt. Nu kan man nog inte räkna med 20 grader på dagarna längre, dags att börja använda jacka igen. Även församlingens verksamheter har rullat igång. Känner du att du vill pröva någon verksamhet som deltagare eller ledare, eller kanske byta verksamhets uppgift? tala med verksamhetsledaren eller grenledaren. I pärmarna i lilla salen hittar du rätt person att tala med.

 

Alpha kursen är nu i gång, Vi har tre deltagare och det är alltid en start, ingen av dessa är med i vår församling. Det finns plats för fler, de två tre första gångerna kan man hoppa in i kursen, sedan är det inte lämpligt för gruppen.

 

Gillar du att laga mat? Då är du kanske en av dem som på torsdagar i höst ska få Alpha deltagarna att trivas. Kan du laga en matig paj, en pastasallad eller en soppa för 7 personer? Mer avancerat än så behöver det inte vara. Anmäl dig på listan i kyrkan. Eller tala med mig.

 

Dop. Vi kommer den 22 september hålla dopförrättning. Känner du att du är redo att ta klivet fullt ut med Jesus, eller känner du någon som vill. Hör då av dig till mig så får du hänga på dopundervisningen.

 

 

Bön: Tack Jesus för varje ny dag som du skänker, tack för den fina sommaren vi haft hitintills, tack för nåden som är ny varje dag, tack för all kärlek. Tack för Lägret i Segolstorp. Tack för Lugnåshelgen. Tack för allt nytt som sker i vår församling och nya människor som kommer på våra samlingar. Vi ber att du möter din församling här i Lugnås, forma oss och gör oss mer lik dig. Gjut din Ande över oss, hela de som är sjuka, möt med dem som speciellt behöver dig. Vi ber för alla nya människor som vi möter genom asylboendet och annars, låt dem få lära känna dig, fräls dem, kan vi vara dina redskap så använd oss.

Vi ber för Alpha arbetet i höst, sänd människor till dessa samlingar som är mogna för att ta emot dig. Vi ber för all verksamhet som startar för terminen, vad vill du Herre? led oss och välsigna oss med din närvaro.

  

 

Till: Mariestadstidnings predikoturer.

 

Predikoturerna fredag 20/9

Sö 10:30 Gudstjänst med dop, Magnus, fika. 16 Inredningsmöte

Må 18 Hobby

Ti 19 Bön, 20 Församlingstjänarsamling

On 19 Missionsråd hos Magnus

To 18:30 Alpha kurs

 

 

Med en önskan om Guds rika välsignelse/ Magnus Viklund

pastor@lugnaspingst.se

Bloggarkiv