2015-11-03

Pastorn bloggar

V45
Jag har nu varit i Israel med mina pastors kollegor, fantastiskt! Intressant, upplysande och inspirerande. Jag tackar församlingen för denna möjlighet. Jag har även under v44 haft höstlovsledigt med mina barn förutom på torsdag då jag hade Alpha kurs och en träff med Komunister Karin Stertzel. Men nu är det gott att vara tillbaka.
Vi har gjort en ändring i planeringen: Nu på söndag den 8 nov har vi en Ekumeniskgudstjänst och nästa söndag den 15 nov har vi församlingsmöte med samtal om församlingen och framtiden, viktigt att du kommer och samtalar.

Alpha dag
På lördag har vi i Alpha kursen en heldag om Den Helige Ande. Vi behöver mycket förbön för den dagen och under den dagen. Att den Helige Ande även i praktiken får göra skillnad för deltagarna.

Målsättning
Vi har beslutat i församlingen att jobba med målsättningen att vinna 5 nya för Guds rike för årsskiftet 2015/2016. Vi behöver alltså inte vinna dessa till vår församlingsgemenskap i första hand, även om det vore trevligt.
Låt denna målsättning inspirera dig till handling.
Låt oss hjälpas åt att be för dessa som vi vill se bli frälsta. Vi har en "böneskål" där du kan lägga en lapp med namnet på den du tänker på, "böneskålen" är en sparbössa i form som en uggla. Så lägg en lapp i Ugglan på "altaret".
Namnen kommer aldrig att nämnas offentligt.

Listor
Skriv gärna upp dig på listorna som finns i kyrkan: städning, kyrkfika. Vill du hjälpa till att laga mat en torsdagskväll till Alphan så vore vi tacksamma, kontakta mig. "När vi alla hjälpas åt..."

Bön:
Tack Jesus för livet med dig, tack för allt gott du skänker oss. Tack för att du har en plan för Lugnås Pingstförsamling.
Tack för att vi får vara ett ljus för vår omgivning, för vår nästa, men fyll oss med mera lyskraft och frimodighet.
Vi tackar för vår Alpha kurs och ber att deltagarna ska fördjupa sin tro och bli berörd av budskapet.
Vi ber för våra barn och unga att de får uppleva dig Jesus.
Vi ber att vi ska får se minst fem personer komma till dig under detta år. Vi ber att du visar oss vilka vi speciellt ska be för.
Vi ber för alla i församlingen som är tyngda av bördor, sjukdom, krämpor, problem, kom och möt dessa, lyft av deras bördor.
Led oss på rätta vägar.
Kom med din välsignelse över oss och låt oss vara till välsignelse för andra.
Gjut din helige Ande över oss.
Låt vår församling vara en välsignelse för samhället.
Låt ditt namn bli ärat.
Amen!


Till: Mariestadstidnings predikoturer.
Publiceringsvecka
V45
Lö 10 Alpha dag för deltagare i PK, 18:45 PULS till EQ
Sö 10:30 EkumeniskGudstjänst, Karin Stertzel och Magnus Viklund dialogpredikar. Lovsång och farsdagsfika.
Må 18 Hobby
Ti 10 Bön
On 18:30 Mötesplats
To 18:30 Alpha



Med en önskan Guds rika välsignelse / Magnus Viklund
pastor@lugnaspingst.se

Bloggarkiv