2015-08-25

Pastorn bloggar

V35

Vi får tacka främst Gud men också oss själva för ett toppen läger! Det Gläder mig och gör mig stolt över församlingen, att vi kan göra så fina och roliga läger. Ingen tog beslutet att följa Jesus, vad vi vet. Men vi hade många "nya" på lägret som fick höra om Jesus, be och sjunga lovsång på ett mycket starkare sätt än de gjort innan.

Jag är övertygad om att detta läger har satt sina spår och byggt tro hos dessa unga människor. Vem vet kanske även hos någon förälder.

 

Lugnåshelgen

I årets Lugnåshelg så har vi ingen evangelist utifrån, vi tar oss ann detta själva. Vi har varit med om mycket tillsammans med Gud när vi tänker efter. Detta är en gåva från Gud som även kan leda andra till tro, vi behöver bara vara frimodiga. Om vi vittnar så tror jag det blir starkare och betyder mer eftersom människorna som hör det känner oss.

Du kan ta vilket vittnesbörd du vill från ditt liv eller en bibeltext som blivit levande för dig. Meddela mig om du vill vittna på Lugnåshelgen.

 

Lotteri

Vi behöver priser till vårt lotteri på Lugnåsdagen. Så vet du något företag som kan sponsra, eller vill du köpa själv och skänka, så vore vi tacksam.

 

Målsättning

Vi har beslutat i församlingen att jobba med målsättningen att vinna 5 nya för Guds rike för årsskiftet 2015/2016. Vi behöver alltså inte vinna dessa till vår församlingsgemenskap i första hand, även om det vore trevligt.

Låt denna målsättning inspirera dig till handling.

Låt oss hjälpas åt att be för dessa som vi vill se bli frälsta. Vi har en "böneskål" där du kan lägga en lapp med namnet på den du tänker på, "böneskålen" är en sparbössa i form som en uggla. Så lägg en lapp i Ugglan på "altaret".

Namnen kommer aldrig att nämnas offentligt.

 

Listor

Vi hjälps alla åt: Skriv gärna upp dig på listorna som finns i kyrkan, städning, kyrkfika och gräsklippning.

Det finns även listor för medverkan i Lugnåshelgen. "När vi alla hjälpas åt..."

 

Bön:

Tack Jesus för livet med dig, tack för allt gott du skänker oss. Tack för att du har en plan för Lugnås Pingstförsamling.

Tack för att vi får vara ett ljus för vår omgivning, för vår nästa, men fyll oss med mera lyskraft och frimodighet.

Vi tackar för Lägret, för det fina vädret och att du gjorde ditt verk där,

vi ber för dessa unga människor att det som de har fått ska få gro i deras hjärtan till en tro.

Vi ber för Lugnåshelgen, om fint väder och Andens närvaro..

Vi ber att vi ska får se minst fem personer komma till dig under detta år. Vi ber att du visar oss vilka vi ska speciellt be för. 

Vi ber för alla i församlingen som är tyngda av bördor, sjukdom, krämpor, problem, kom och möt dessa, lyft av deras bördor.

Led oss på rätta vägar.

Kom med din välsignelse över oss och låt oss vara till välsignelse för andra.

Gjut din helige Ande över oss.

Låt vår församling vara en välsignelse för samhället.

Låt ditt namn bli ärat.

Amen!

 

 

Till: Mariestadstidnings predikoturer.

Publiceringsvecka

V35

Lö 19 Kvällsmöte, Magnus Viklund, T-G

Ti 10 Bön, 19 Planering Lugnåshelgen

On 18:30 Mötesplats

 

 

Med en önskan Guds rika välsignelse / Magnus Viklund

pastor@lugnaspingst.se

 

Bloggarkiv