2013-12-10

Paston bloggar

V50

Denna torsdag skiljer sig från andra torsdagar i höst för församlingen. Men de flesta i församlingen kommer inte märka någon skillnad, därför att det handlar om en satsning som församlingen har gjort där bara några har kunnat medverka – Alpha kursen. Vi har i höst kommit närmare varandra, fått en stark undervisning i det grundläggande för den kristna tron och fått tala om tro och tvivel, och de frågor som vi inte har fått svar på. Detta med personer som både har en tro på Jesus och inte.

Personer blir tyvärr inte ofta frälsta bara för vi lyckas säga att de behöver bli det. Tron behöver bearbetas både i hjärna och hjärta. Vi som arbetat med Alpha känner att tron har växt, det har känns meningsfullt trots att ingen har avgjort sig. Församlingen har gjort det den ska göra, tala om Jesus med dem som inte känner honom. Vi har fått känna att det finns en stark potential i att arbeta på detta sätt, över tid och med djupa frågor. Deltagarna ville egentligen inte sluta, men vi har hänvisat dem vidare till Hemgrupperna. Vi får se om de ansluter sig. Alpha är ett kraftfullt och bra redskap för att leda människor till tro på Jesus.

Börja fundera redan nu om det är någon som du vill bjuda in till vårens Alpha kurs, du kanske själv ska följa med, "Jag tänkte jag ska gå på alpha i vår, ska du med?". Be och fundera, be den Helige Ande visa dig vem du ska bjuda in?
Inbjudningslappar och datum kommer i början av januari. Mycket förbön behövs!

Fika är annonserat i bladet på söndag, men ingen har skrivit upp sig på fika listan, så räkna inte med att det blir något. Men om någon vill ordna så vore det trevligt. Jag skriver inget i MT i alla fall.


Bön: Tack Jesus för det som varit och ligger till grund för vad vi är idag, tack Jesus för det som ligger framför, tack att vi får vara med i din plan, finnas med i dina beräkningar, tack för allt nytt som sker i vår församling och nya människor som kommer på våra samlingar. Låt oss vara ödmjuka och ge dig äran. Vi ber att du möter din församling här i Lugnås, forma oss och gör oss mer lik dig. Gjut din Ande över oss, hela de som är sjuka, möt med dem som speciellt behöver dig. Vi ber för alla nya människor som vi möter genom asylboendet och annars, låt dem få lära känna dig, fräls dem, kan vi vara dina redskap så använd oss.
Vi ber för människorna som drabbats av katastrofen på filipinerna.
Vi ber för Alpha deltagarna som gick kursen i höst, möt dem, tala till dem, fräls dem.
Vi ber om nya deltagare till vårens Alphakurs.
Vi ber för de som deltagit i Hobby och Puls i höst bevara det som såtts.
Vi ber för all verksamhet och alla personer i församlingen, led oss och välsigna oss med din närvaro.


Till: Mariestadstidnings predikoturer.

Predikoturerna fredag 13/12
Lö 18 Luciafirande, fika med insamling till Athi friends
Sö 10:30 Gudstjänst, Magnus, Mia
Ti 19 Bön

Med en önskan om Guds rika välsignelse/ Magnus Viklund
pastor@lugnaspingst.se

Bloggarkiv