2013-10-01

Pastorn bloggar

V40

 

Matteusevangeliet 6

22Kroppens lampa är ögat. Om ditt öga är ogrumlat får hela din kropp ljus, 23men om ditt öga är fördärvat blir det mörkt i hela din kropp. Om nu ljuset inom dig är mörker, hur djupt blir då inte mörkret.

 

Själens öga är förmågan att se Gud. Se till att få mycket av Guds ljus…

 

Har du kläder över?

Många av de boende på Assylboendet behöver kläder och skor som passar en svensk höst, (bla. skor i stl.42 behövdes tydligen) kom med dem så kan vi dela ut på onsdag kväll. Pastoratsgården har gjort en utdelning av kläder idag.

 

Listor

Mat, Gillar du att laga mat? Då är du kanske en av dem som på torsdagar i höst ska få Alpha deltagarna att trivas. Kan du laga en matig paj, en pastasallad eller en soppa för 6 personer? Mer avancerat än så behöver det inte vara. Anmäl dig på listan i kyrkan. Eller tala med mig.

Fika, fixa en kyrkfika med någon vän, kan bli riktigt trevligt. Finns en lista i lilla salen.

Städa, en fräsch kyrka är det vi vill ha eller hur, skriv upp dig på städlistan i lilla salen.

 

 

Bön: Tack Jesus för det som varit och ligger till grund för vad vi är idag, tack Jesus för det som ligger framför, tack att vi får vara med i din plan, finnas med i dina beräkningar, tack för allt nytt som sker i vår församling och nya människor som kommer på våra samlingar. Vi ber att du möter din församling här i Lugnås, forma oss och gör oss mer lik dig. Gjut din Ande över oss, hela de som är sjuka, möt med dem som speciellt behöver dig. Vi ber för alla nya människor som vi möter genom asylboendet och annars, låt dem få lära känna dig, fräls dem, kan vi vara dina redskap så använd oss.

Vi ber för Alpha deltagarna, möt dem, tala till dem. Vi ber för all verksamhet som nu har startat för terminen, vad vill du Herre? led oss och välsigna oss med din närvaro.

  

 

Till: Mariestadstidnings predikoturer.

 

Predikoturerna fredag 4/10

Sö 10:30 Församlingsmöte, Skattkammaren, Magnus

Må 18 Hobby

Ti 19 Bön

To 18:30 Alpha kurs

 

 

Med en önskan om Guds rika välsignelse/ Magnus Viklund

pastor@lugnaspingst.se


Bloggarkiv