2013-08-21

Pastorn bloggar

V34

 

"Vi är på läger igen, Vi är på läger igen och ingen av oss vill åka hem…" så går den avslutande sången på vårt läger i Segolstorp. Ok, visst vill man åka hem som ledare efter tre intensiva dagar, även barnen har viss hemlängtan, men den fantastiska lägerkänslan vill man gärna behålla. God stämning och Guds närvaro, man känner sig välsignad. Tänk vad mycket evangelium, dessa barn har fått hört genom sång, drama och undervisning. Detta är församlingens största satsning och många är engagerade, men ändå önskar jag att fler från församlingen skulle bli välsignade genom att vara del i detta arbete, det är även ett viktigt gemenskaps byggande arbete, nästa år kanske har du förmånen att få vara med.

 

Har du bjudit in någon till Alpha kursen i höst? Snart är det dags. Vi kommer samtala om Jesus och många intressanta frågor. Ett bra Alpha arbete är något som vår församling behöver, nu startar vi lite blygsamt och ber och hoppas att det bär frukt.

Det finns inbjudan att dela ut till Alpha kursen i höst, även små informations häften som förklarar vad det handlar om.

Är du intresserad att samtala om Jesus med sökare, så kan du bli samtalsledare nu i september tillsammans med mig.

Gillar du att laga mat? Då är det kanske du som ska på torsdagar i höst få Alpha deltagarna att trivas.

 

Dop. Vi kommer inom en snar framtid hålla dopförrättning. Känner du att du är redo att ta klivet fullt ut med Jesus, eller känner du någon som vill. Hör då av dig till mig så får du hänga på dopundervisningen.

 

 

Bön: Tack Jesus för varje ny dag som du skänker, tack för den fina sommaren vi haft hitintills, tack för nåden som är ny varje dag, tack för all kärlek. Tack för Lägret i Segolstorp. Tack för allt nytt som sker i vår församling och nya människor som kommer på våra samlingar. Vi ber att du möter din församling här i Lugnås, forma oss och gör oss mer lik dig. Gjut din Ande över oss, hela de som är sjuka, möt med dem som speciellt behöver dig. Vi ber för Annas mage, Amandas huvudvärk, Gunillas hälsa.

Vi ber för alla nya människor som vi möter genom asylboendet och annars, låt dem få lära känna dig, fräls dem, kan vi vara dina redskap så använd oss.

Vi ber för Lugnåshelgen, kom med din Ande. Vi ber för Alpha arbetet i höst, sänd människor till dessa samlingar som är mogna för att ta emot dig. Vi ber för all verksamhet som startar för terminen, led oss och välsigna oss med din närvaro.

  

 

Till: Mariestadstidnings predikoturer.

 

Predikoturerna fredag 23/8 v34

Sö 10:30 Gudstjänst, Magnus, Mia

Ti 19 Bön, 20 Församlingstjänarträff

 

 

Med en önskan om Guds rika välsignelse/ Magnus Viklund

pastor@lugnaspingst.se


 

Bloggarkiv