2013-08-13

Pastorn bloggar

V33

 

Så här i slutet av sommaren spänner församlingen sina muskler, både läger och Lugnåshelgen är stora projekt, de två största på hela året för församlingen. I år så är det färre än vanligt som är med och hjälper till på lägret, ändå så är det många fler deltagare ca:67 barn! Hela lägret omfattar ca:100 personer! Därför är det uppskattat om du kommer ut en stund och hjälper till, skala potatis, grilla korv, säger ett uppmuntrande ord. Även din bön behövs.

 

Församlingens ekonomi har fått sig en knäck över sommaren, det är faktiskt så att församlingen ger mindre när det är färre möten och tillfällen att ge. På ett sätt förståligt, men vi får jobba på att vända trenden rätt igen.

Jag vill påstå att man hjälper både sig själv och Gudsrike genom att ge till församlingen.

Att jobba på ens goda sidor som givmildhet och osjälviskhet är att bli mera Kristus lik,

Och så länge församlingen tjänar Guds syften så är vi en positiv kraft för Gudsrike, och visst tror vi att församlingen tjänar Guds syften.

Det finns med andra ord många välsignelser med att ge till församlingen.

 

På måndag är det utdelning av vårt flygblad om Lugnåshelgen. Kom kl 19:00 till pingstkyrkan så hjälps vi åt, 900 blad går rätt snabbt att dela ut, när vi är några som gör det. Så ta på dig löparskorna, kicka i gång moppen, låna mormors cykel, sätt på övningskörningsskylten på bilen och ta med farsan och kom hit.

 

Har du bjudit in någon till Alpha kursen i höst? Det är inte försent än…

Det finns inbjudan att dela ut till Alpha kursen i höst, även små informations häften som förklarar vad det handlar om.

Är du intresserad att samtala om Jesus med sökare, så kan du bli samtalsledare nu i september tillsammans med mig.

Gillar du att laga mat? Då är det kanske du som ska på torsdagar i höst få Alpha deltagarna att trivas.

 

 

Bön: Tack Jesus för varje ny dag som du skänker, tack för den fina sommaren vi haft hitintills, tack för nåden som är ny varje dag, tack för all kärlek. Tack för allt nytt som sker i vår församling och nya människor som kommer på våra samlingar. Vi ber att du möter din församling här i Lugnås, forma oss och gör oss mer lik dig. Gjut din Ande över oss, hela de som är sjuka, möt med dem som speciellt behöver dig. Vi ber för Annas mage, Amandas huvudvärk, Gunillas hälsa.

Vi ber för alla nya människor som vi möter genom asylboendet och annars, låt dem få lära känna dig, fräls dem, kan vi vara dina redskap så använd oss.

Vi ber för Lägret och Lugnåshelgen, kom med din Ande. Vi ber för Alpha arbetet i höst, sänd människor till dessa samlingar som är mogna för att ta emot dig.

  

 

Till: Mariestadstidnings predikoturer.

 

Predikoturerna fredag 16/8 v33

Fr Läger på Segolstorp

Lö Läger på Segolstorp

Sö Läger på Segolstorp, 13 Avslutnings samling

Må 19 Utdelning av flygblad

On 18:30 Mötesplats

 

 

Med en önskan om Guds rika välsignelse/ Magnus Viklund

pastor@lugnaspingst.se


Bloggarkiv