2013-01-15

Pastorn bloggar

V3

Hur kommer man nära varandra? Trevligt är det att sitta och prata om livet och annat allmänt som händer med någon vän. Det betyder inte att man är nära varandra som vänner. Hur kommer man närmare varandra? Genom att bry sig mer, ställa frågan "hur mår du egentligen?", ställa upp för varandra, lägga mera tid på varandra, dela intressen med varandra. Är några sätt att närma sig varandra.

 

Nära varandra är temat för denna termin. En praktisk sak som främjar gemenskap är fika. Därför så satsar vi på fika varannan Gudstjänst. Trevligt va. Men då behövs det frivilliga som fixar en enkel fika, skriv upp dig en gång under terminen.

 

En utmaning till församlingen denna termin är: Bjud hem en person eller familj på en fika, de du bjuder hem är församlingsmedlemmar som du inte vanligtvis brukar bjuda hem.  

 

Det finns listor att skriva på i kyrkan:

  • Vill du resa till Spanien en vecka i maj? Vi besöker våra missionärers arbete i Tarragona. Vill du åka med så anmäl ditt intresse på listan. OBS det är endast en intresse lista, ej bindande! Vi kontaktar alla på lista innan vi beslutar något.
  • Vill du bygga gemenskap i församlingen? Fika är gemenskap, ta ansvar för fikat en söndag i vår. Skriv upp dig på den gula listan i kyrkan.
  • Städning av kyrkan och gräsklippning hjälps vi åt med genom att ta ansvar för någon vecka. Lista finns i kyrkan.

 

 

 

Bön: Tack Jesus för livet med dig, tack för församlingen, tack för allt det goda du skänker oss var dag. Vi tackar för att Ann-Mari Johansson är friskförklarad från sin kancer.

Vi ber för Nils-Åke som har drabbats hårt av en allergisk reaktion på medicin och lunginflammation, han har svårt att äta och är mycket svag. Vi ber för Gunilla och hela hennes familj. Vi ber för vår församling året som ligger framför. Vi ber för Våra Gudstjänster, Skattkammaren, Hobby och Puls. Vi ber att församlingen ska bli en starkare och djupare gemenskap. Vi ber att Anden får gjutas över oss. Vi ber om fler frälsta.

  

 

 

Predikoturerna fredag 18/1

Söndag 10 Bön. 10:30 Familjegudstjänst, Magnus, Lägerkompet, bibelutdelning, Gideoniterna, fika.

Tisdag 19 Styrelsemöte

Bg.5505-5503

 

 

Med en önskan om Guds rika välsignelse/ Magnus Viklund

pastor@lugnaspingst.

 


Bloggarkiv