2012-11-27

Pastorn bloggar

V48

Gud skapar, människan skapar. I konstgudstjänsten i söndags blev det många berättelser om Gud berättade på annorlunda sätt, konsten talade, gav intryck och skapade känslor. Det är roligt att se sån stor kreativitet i församlingen både bland barn och vuxna. Konsten som skänktes auktionerades ut och gick till barnhemmet i Salta Argentina och till skolbygge i Indien. Till dessa utsatta barn fick vi skänka över 6000 kr. Vilken god gärning! Stort tack till alla konstnärer som vågade ställa ut och som skänkte konst som det ligger många timmar, pengar och själ bakom.

 

På söndag är det första Advent, då ska vi ha en fin Gudstjänst tillsammans och fika, bjud gärna med någon.  

 

Fira Lucia fredag den 14 december i vår kyrka? Puls har fått frågan och det blev ett "nja" med anledning att de är för få. Men viljan finns, de fick idén att om några äldre ansluter sig så kan det gå bra. Vill du? Jag har hitintills en vuxen kvinna som är med.

 

Andlig övning 11

Jakob fick också se i en dröm en stege med änglar som klättrade upp och ner. Det var när han var på flykt från sin bror och från Gud. När han vaknade sa han: "Herren är på denna plats och jag visste det inte!" Gud fanns med honom trots att han flydde. Där man inte anade att Gud kan dyka upp, där finns han!

Andlig övning: Öva dig i att se var "Gud har rest stegen". Varje dag verkar Gud i vår vardag. Kanske är du som Jakob, som inte har noterat att Gud faktiskt verkar i din närhet. Försök att under dagen se tecken på Guds verksamhet i din närhet.

 

 

Bön: Tack Jesus för livet med dig, tack för församlingen, tack för allt det goda du skänker oss var dag. Låt oss leva nära dig, tala till oss. Låt livet med dig få ta större plats i vår vardag. Vi ber för Gunilla och hela hennes familj. Vi ber för Gertrud som har opereras för cancer igen. Vi ber för vår församling. Vi ber för Våra Gudstjänster, Skattkammaren och PULS. Visa oss vilken roll vi ska ha när det gäller asylboendet i Lugnsäter.

  

 

 

Predikoturerna fredag 30/11

Söndag 10 Bön. 10:30 Gudstjänst första advent, Magnus, Sångarna, fika.

Tisdag 19 Bön

Onsdag 18 NFU grupp

Bg.5505-5503

 

Med en önskan om Guds rika välsignelse/ Magnus Viklund

pastor@lugnaspingst.se

 

Bloggarkiv