2012-03-27

Pastorn bloggar

V13

Pastorsyrket är ett speciellt jobb. Vi har ex. två arbetsgivare en osynlig (Gud) och en synlig (församlingen) många arbetsuppgifter är otydliga, subjektiva eller osynliga. Resultaten lika så. Bästa hjälpen en pastor kan få är från andra pastorer som jobbar med samma saker. Därför har det känts bra att få gå Pastorsakademin.

Pastorsakademin har gett mig större säkerhet i mitt kall, nya idéer, mer motivation och starkare kontaktnät. Pastorsakademin är antagligen det bästa Pingst har gjort för pingströrelsen.

Tack Lugnås Pingstförsamling för att ni skickade mig till Pastorsakademin!

 

På lördag är det den såkallade "Earth Hour" (Jord timmen) som är något som WWF har kommit på. Tanken är att hela jorden ska släcka ner lampor och andra strömslukande tekniska apparater. För att göra en markering för miljön.

Earth Hour har fått ett stort genom slag världen över och hela städer har släcks ner till minimal belysning.

Att värna om miljön och vår värld ligger i vårt uppdrag som människa, även ur ett bibliskt perspektiv på frågan.

Därför vill vi som församlingar i Lugnås göra en gemensam sak i att följa nedsläckningen. Som äger rum 20:30-21:30 på lördag. Välkommen på ekumeniskt musikcafé i Pingstkyrkan 20:15 på lördag!   

 

 

Inget är så svårt som man fruktar. Inget är så lätt som man tror.

Ingvar Kamprad (1926-)

 

 

Bön: Tacka Herren för församlingen. Be att den Helige Ande får fortsätta att tala i vår församling. Be för din omgivning. Be att vi får se nya människor komma till tro.

 

 

 

Predikoturerna fredag 30/3

Lördag 20:15 Ekumeniskt musikcafé i Lugnås pingstförsamling, nedsläckning under Earth hour, Anders Erngren predikar, Alexander med vänner sjunger, insamling till WWF.

Måndag 18 Hobby

Torsdag 19 Film Passion of the Christ, nattvard.

Bg.5505-5503

 

 

 

Med en önskan om Guds rika välsignelse/ Magnus Viklund

pastor@lugnaspingst.se

 


Bloggarkiv